Capacit

Capacit ondersteunt en adviseert bij het implementeren, verbeteren en veranderen van IT-Governance en het voorbereiden en uitvoeren van IT- en compliance-audits. Capacit is de gesprekspartner voor alle lagen van de organisatie: de raad van toezicht, commissarissen, bestuur en directies tot en met de werkvloer.

Door onze holistische benadering met praktische inslag kan Capacit snel zichtbare resultaten voor u boeken. Short term wins maken long term wins mogelijk,  het hoeft elkaar niet te bijten!

IT-Governance

Goed ingerichte IT-Governance is een belangrijke voorspeller van de waarde die organisaties krijgen van IT. Middels onderzoek is aangetoond dat ondernemingen met effectievere IT-Governance meer waarde verkrijgen van IT.

Waarde uit IT halen is noodzakelijk om in een sterk veranderende omgeving continu relevant te blijven voor uw klanten, patiënten of andere stakeholders. Capacit helpt u daarom met het maken van  keuzes die aansluiten op uw missie, visie en strategie. Informatie technologie moet keuzes voor operational excellence, customer intimacy of product leadership volgen en nieuwe impulsen geven.

Meer over IT Governance

3 lines of defense

3 lines of defense aanbrengen in de organisatie voor risk optimalisatie en internal control moet altijd worden gekoppeld aan de waardecreatie van de organisatie. Vanuit uw doelstelling worden value drivers bepaald, daar moet riskmanagement aan worden gekoppeld. Risk bepaalt niet de koers, maar zorgt ervoor dat de value drivers waarde kunnen leveren.

Toezichthouders zoals DNB en AFM  verwachten van vergunninghoudende financiële instellingen dat zij voldoende functiescheiding doorvoeren. Dit is echter niet weggelegd voor iedere financiële instelling vanwege beperkte omvang. De functies in de 2nd en de 3rd line of defense zijn bij kleinere instellingen veelal parttime functies.

De externe (IT) riskmanager en een compliance officer moeten zich bewust zijn van de relatie tussen waardecreatie en risicomanagement. Inleving in bedrijfsdoelstellingen en begrip van bedrijfsprocessen door Capacit, kan dergelijke wettelijke verplichten ombuigen naar waardetoevoeging.

Meer over Audit & Risk

IT-Advisory

Het succes van organisaties is steeds meer afhankelijk van IT. IT-advisory richt zich op verbetering van de waarde die u krijgt van uw IT. De IT-advisory diensten van Capacit zijn gericht op zowel de prestaties van uw IT en het vinden en behouden van de juiste balans tussen prestaties en risico’s:

Meer over IT-advisory