Bewezen rendement van effectieve IT Governance

Uit onderzoek van MIT Sloan CISR uitgevoerd in Amerika, Europa en Azië bij honderden organisaties blijkt dat deze meer waarde halen uit IT naar mate de IT governance beter is georganiseerd. Organisaties kunnen dus meer rendement halen uit IT en budgetten onder controle houden door aandacht te besteden aan IT governance.

Kunt u nog zonder IT in uw organisatie?

De samenhang tussen strategie en IT activiteiten is mede bepalend voor de toekomst van bijna iedere organisatie. Keuzes en prioritisering van IT investeringen Bewezen rendement IT Governancekunnen u op voorsprong of achterstand zetten in de steeds sneller veranderend speelveld.

Disruption: buzzword hype of gaat het echt gebeuren?

Het is al gaande en u bent daar zelf onderdeel van. Denk aan uw smartphone: in feite een krachtige computer, onmisbaar inmiddels om mee te betalen, in te loggen, informatie op te vragen, overal en ongelimiteerd internetten en diensten afnemen en verrichten.  Of patiënten die een afspraak maken via internet zonder tussenkomst van de assistente, zelf boodschappen scannen in de supermarkt, vanuit huis werken voor een opdrachtgever of mensen die voor u werken op plaats waar arbeidskracht goedkoper en beschikbaar is. Uw concurrentie positie valt of staat met vernieuwing, doet u het niet, dan doet de concurrentie het wel. Wanneer moet u meegaan en wanneer moet u juist nog even wachten, IT euro’s kunnen maar één keer worden uitgegeven.

Hoe houd u vinger aan de pols houden of u nog steeds de goede beslissingen neemt en de dans ontspringt? Het voelt een stuk comfortabeler als u in control bent over uw IT en veranderingen niet als verassing komen. IT governance helpt u het hoofd koel te houden en op tijd de juiste beslissingen te nemen: niet te laat, maar ook niet te vroeg.

Vraag advies en verbeter uw IT Governance

Graag gaan wij met u in gesprek om onze passie voor IT governance met u te delen en ten dienst te stellen aan de prestatieverbetering en waardevermeerdering van uw organisatie. Daarvoor hanteren wij een aantal best practices waarmee wij de staat van uw IT organisatie en de samenhang met uw strategie, processen en risico’s in kaart breng. Als we dat in beeld hebben kunnen we gezamenlijk de belangrijkste IT principles vaststellen. De IT principles zijn de uitgangspunten van de leiding van de organisatie die richting geven aan de verdere invulling van het IT beleid. Deze IT principles omvatten maximaal een A4 en bij voorkeur zelfs maximaal 10 punten, die bij alle verdere beslissingen omtrent IT als leidraad kunnen dienen.

Met de IT priciples als leidraad kunnen we desgewenst verder samen optrekken met uw IT organisatie en IT partners om invulling te geven aan dit beleid. Lees daarover binnenkort hier nog meer.

Bovenstaande roept ongetwijfeld nog vragen op, waarvoor u ons uiteraard makkelijk kunt bereiken op 085 – 0020950 of stuur een e-mail naar info@capacit.nl

Bewezen rendement van effectieve IT Governance